Teknodrom

Yılın Geri Dönüşüm Markası

Türkiye’nin ilk ve tek değerli madenler geri dönüşüm markası olan Teknodrom, Türkiye Lider Marka Ödülleri üçüncü tur büyük yarışmasında aldığı 9.40 puanla Yılın Geri Dönüşüm Markası Ödülü’nün kazananı oldu

Gecede ödülü almak için sahneye çıkan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Eker, “Her yıl, cep telefonları ve elektronik cihazlar için yurt dışına ödenen milyarlarca dolarlık bir bedel söz konusu. Bu kaynakların bir kısmını geri kazanarak ülkemize kazandırmak mümkün. Altın, gümüş, bakır, paladyum, platin gibi yeniden üretilemeyen değerli metalleri geri kazanma çalışmalarımızla ülkemize önemli bir katkı sağlıyoruz.

Eşimin bana verdiği büyük destek motivasyonumun ana kaynağı oldu. Sonrasında ise oğlum ve aile şirketimle birlikte bu noktaya ulaştık.  Bu ödülü Teknodrom Ailesi adına alıyorum. Bu noktaya ulaşmamızı sağlayan aileme ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Değerli madenlerin geri dönüşümü konusunda uzun yıllar Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiren Teknodrom, 2015 yılında Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde kurduğu son teknoloji donatılı tesisinde, teknolojik atıkların içerisindeki altın, gümüş, platin, paladyum gibi değerli madenleri çıkararak ekonomiye geri kazandırıyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Eker; “Çalışmalarımızın temel motivasyonu, ülkemizin milyarlarca dolar değerinde ithalat yaparak dışarıdan aldığı ve daha sonra düşük bedellerle yurt dışına ihraç ettiği teknolojik ürünlerin içerisindeki değerli madenlerin farkına varmamızdır. Laptoplar, cep telefonları, elektronik aletler, pil vb. ürünleri yüksek miktarda para harcayarak ülkemize getiriyoruz, ancak bu ürünlerin içerisindeki altınları düşük fiyatlarla yurt dışına satıyoruz ve kazancın farkında olmuyoruz. Bu durumu fark ettikten sonra bu değerli madenleri yurt dışına göndermememiz gerektiğine inandık. Vatanını ve milletini seven bir sanayici ve girişimci olarak, böyle bir yatırımı yapmamız gerektiğini düşündüm. Bu, oldukça yüksek sermaye gerektiren bir yatırımdı ve gücümüz yettiği kadar Ar-Ge çalışmalarımızı tamamladık. Yaklaşık beş yıllık Ar-Ge çalışmalarımızın ardından başarılı bir noktaya geldik ve üretim aşamasına geçtik. Sonraki süreçte fabrikayı kurarak yüz binlerce insana istihdam sağlamayı ve bu alanda bir iş kolu oluşturmayı hedefledik” açıklamasında bulundu.

“Türkiye’de ileri kazanım tabirini biz ürettik ve gururla bu alanda ilk ve tek olarak faaliyet gösteriyoruz” diyen Eker, şöyle devam etti: “Şu anki işlem hacmimiz küçük ancak hızla büyümekteyiz. Altın, gümüş gibi değerli madenleri geri kazanarak, bu kaynakları ülkemize kazandırıyoruz. Ayrıca, en son teknolojiye sahip analiz cihazları ve laboratuvarlarımızla kaliteli ve bilinçli bir şekilde çalışıyoruz. Hedefimiz, her sene en az dört kat büyüyerek sektörde lider konumumuzu pekiştirmektir.”

Ülkeye sürdürülebilir bir iş ortamı kazandırmanın hedefiyle yol aldıklarına dikkat çeken Eker, iş istihdamını destekleyerek, topluma katkıda bulunmayı ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmayı temel önceliklerinden biri olarak gördüklerinin altını çizdi.